LINE UP RUMBLE OF THE KINGS 2016
ANNEXET, STOCKHOLM

Datum: Fredag 25 november 2016
Plats: Annexet, Globentorget 2 i Stockholm
Antal tillgängliga platser: ca: 1 800
Åldersgräns: 15 år eller i målsmans sällskap 
(18 år på entresolplanet)

Dörrarna öppnas: 17:00
Öppningsmatch: 18:30
Ungefärlig beräknat avslut: 22:15

Biljetter: online via www.axs.se, eller bokas per telefon på 0771-707070 alternativt köpes i mån av plats i arenans biljettkassa.

Hotell: Quality Hotel Globe

seating-annexetlegends

Fight start 18:30

Welterweight 147 lb./ 66,7 kg

MT Rules 3 R X 3 min+1 EXR.

Kevin Mickelsson
Sweden
(Stockholm Muay Thai)
Nils Widlund
Sweden (Sodermalms Shaolin)
180 cm  Height 172 cm
67,0 kg Weight 67,0 kg
Orthodox Stance Orthodox
18 years Age 30 years
20 7 0 5 Records 47 8 1 10
Win Loss Draw KO’s   Win Loss Draw KO’s
Swedish Junior Champion 2016   WAKO World Cup winner 2016

Kvällens första fight står mellan veteranen Nils Widlund och det nya unga löftet Kevin Mickelsson. Bägge sidor känner på varandra med hårda tekniker direkt. Det verkar jämt fram tills Nils träffar med ett hårt slag i första ronden och Kevin går i mattan utan att hinna resa sig innan domaren räknat till tio. Vinst på KO i första ronden till Nils som hyllar sin motståndares insats.

WMC European junior welterweight  tournament (140 lb. / 63,5 kg)
Semi final 1

MT Rules 3 R X 3 min+1 EXR.

Daniel Terry
UK
(Onechai Muaythai)

Hamza Bougamza
Sweden
(Rinkeby Muaythai)

170 cm  Height 184 cm
63,5 kg Weight 63,5 kg
Orthodox Stance South paw
35 years Age 25 years
21 5 1 5 Records 41 5 0 12
Win Loss Draw KO’s   Win Loss Draw KO’s
English Champion   Nordic Champion

Hamza använder sin räckvidd och fina flow från start för att pricka distanstekniker av alla sorter, kontrollerat och avslappnat. Daniel hamnar på fel avstånd och får aldrig loss sina attacker i nämnvärd utsträckning. Väl inne i clinchen är det Hamza som dominerar med hårda knän mot kropp och huvud. Daniel tar emot rejäla smällar i varje rond och Hamza vinner en övertygande poängseger.

WMC European junior welterweight  tournament (140 lb. / 63,5 kg)
Semi final 2

MT Rules 3 R X 3 min+1 EXR.

Frantisek Adam
Czech
(TKBC Prague)
Jose Quevedo
Spain
(RQ Team)
170 cm  Height 172 cm
63,5 kg Weight 63,5 kg
Orthodox Stance Orthodox
20 years Age 25 years
17 4 0 12 Records 47 5 0 13
Win Loss Draw KO’s   Win Loss Draw KO’s
Czech Champion   Spannish Champion

En jämn matchning mellan två tuffa fighters med liknande stil och kroppsbyggnad. Bägge byter distanstekniker som sitter bra och det blir en jämn kamp. Quevedo verkar dock ha ett visst övertag när det kommer till knän både på distans och i clinchen, och i slutet på andra ronden träffar han med en knäattack som leder till en åttaräkning. Därefter håller matchen en fortsatt stil tiden ut, där spanjorens fördel genom nedslagningen och skarpare knäattacker tippar beslutet åt hans fördel. Vinst på poäng för Jose Quevedo efter full tid.

WMC Super Heavyweight European title
Semi final 1

MT Rules 3 R X 3 min+1 EXR.

Michal Reissinger
Czech Republic
(Gym Prague)
Simon Ogolla
Sweden
(Vallentuna Boxing Camp/Tip)
189 cm  Height 191 cm
119 kg Weight 97 kg
Orthodox Stance Orthodox
29 years Age 36 years
32 23 0 9 Records 22 6 0 11
Win Loss Draw KO’s   Win Loss Draw KO’s
Czech amateure muaythai champion   IFMA Amateur European Muaythai Champion

Reissinger är påtagligt större än Ogolla och bär en del tyngd kring midjan. Trots detta går han ut i hårt tempo och visar sig ha bättre uthållighet än vad man först kan gissa. Ogolla träffar mest och bäst med fina slag, clincharbete och serier. Reissinger är dock farlig matchen igenom och sätter några hårda slag som skulle kunnat avsluta matchen direkt. Efter tre ronder är det solklart att Ogolla har vart den dominante fightern och Reissinger har inkasserat rejält med stryk. Övertygande vinst på poäng för Simon Ogolla som går vidare till final i 4-mannaturneringen.

WMC Super Heavyweight European title
Semi final 2

MT Rules 3 R X 3 min+1 EXR.

Attila Gilanyi
Hungary
(Thaywondo Hungary)
Fabio Kwasi
Netherlands
(Mike’s Gym)
191 cm  Height 194 cm
100 kg Weight 95 kg
Orthodox Stance Orthodox
30 years Age 20 years
19 8 0 6 Records 21 1 0 13
Win Loss Draw KO’s   Win Loss Draw KO’s
Hungarian Muaythai Champion    

Bägge kombatanterna verkar vältränade med kraft bakom sina tekniker som de byter i första ronden. I slutet på första ronden träffar Kwasi med en kroppsspark som tar hårt och Gylanyi tar en grimaserande åttaräkning nere i knästående. Kwasi ser sin chans och öser på med fler kroppstekniker som hans motståndare inte klarar av, och matchen stoppas snart därefter av domaren som ser att Gylanyi fått mer än han tål. Vinst på TKO för Fabio Kwasi som möter Simon Ogolla i EM-titelmatchen senare under kvällen.

SUPER FIGHT  (130 lb./-59,0 Kg)

FULLY MT Rules. 3 R x 3 min+1 EXR. JUNIOR LIGHTWEIGHT

Isa Tidblad Keskikangas
Sweden
(TIP/VBC)
Patricia Axling
Sweden
(Odenplan Fight Gym)
171 cm  Height 162 cm
59,0 kg Weight 59,0 kg
Orthodox Stance Orthodox
24 years Age 28 years
32 7 2 Records 19 2 0
Win Loss Draw   Win Loss Draw
Amateur World Champion 2014 (75 kg)
Amateur European Champion 2016 (60 kg)
  Amateur World Champion 2016 (57 kg)
Amateur European Champion 2016 (57 kg)

Bägge damerna har rejäl hejarklack på plats när de äntrar ringen. Första ronden börjar tekniskt med byte av attacker, och Isa verkar ha ett visst övertag med fint flow och timing i sina tekniker och serier. Patricia är stabil men får inte riktigt utrymme att landa med sin kraftfulla boxning. Clinchen styrs tydligt av Isa som plockar knäpoäng. De resterande två ronderna har ett liknande utseende, och även om Patricia aldrig ser skakad ut är det utom tvivel så att Isa har varit den bättre fightern ikväll. Komfortabel poängseger till Isa Tidblad Keskikangas i detta stockholmsderby av världsklass.

SUPER FIGHT 168 lb/ 76,20 kg.

MT Rules 3 R X 3 min+1 EXR. SUPER MIDDLEWEIGHT

Constantino Nanga
Sweden
(Stockholm Muay Thai)
netherlandsMarco Piqué
Netherlands
(Team Sniper)
190 cm  Height 182 cm
76,2 kg Weight 76,2 kg
Orthodox Stance Orthodox
20 years Age 36 years
18 4 0 8 Records 67 45 2 28
Win Loss Draw KO’s   Win Loss Draw KO’s
IFMA WMC Nordic Super
Middleweight Champion
  Former WMC Intercontinental
Middleweight Champion

Den nya supertalangen Constantino Nangas dansar in till ringen med sitt entourage och verkar peppad. Marco Pique ser samlad ut och här för att visa vad han går för. I första ronden verkar Nangas få övertaget med sina rappa och distinkta slag som träffar både i singlar och kombinationer. Pique träffar fint tillbaka men blir ofta kontrad och får en något avvaktande stil. Andra ronden fortsätter i liknande stil där Nangas explosiva slag och rörlighet förstärker försprånget, tillsammans med några riktigt hårda träffar som ekar i lokalen. Matchen går till domslut och bägge sidor verkar känna vem som tagit hem vinsten. En mycket imponerande vinst av blott 20-årige Constantino Nangas mot den mycket meriterade Pique.

WMC Bantam weight female World Title (118 lb./ 53,5 kg)

FULLY MT Rules. 5 R x 3 min. JUNIOR LIGHTWEIGHT

Parita ”Nongprai” Padpho
Thailand
(Mor Rajapat Jombueng)
Sofia Olofsson
Sweden
(Odenplan Fight Gym)
159 cm  Height 165 cm
53,5kg Weight 53,5 kg
Orthodox Stance Orthodox
23 years Age 27 years
43 10 0 Records 33 6 0 16
Win Loss Draw KO’s   Win Loss Draw KO’s
2015 IFMA World Cup winner -51
2014 Asian Beach Games gold medallist
  WMC Bantamweight European title holder
2016 Amateur World Champion -53,5
2015 IFMA World Cup winner 53,5

WMC’s världsmästartitel stod på spel när hemmahoppet Sofia Olofsson tog sig an Thailands Parita Padpho. Bägge damerna tungt meriterade och nu i samma ring för att avgöra vem som skulle föräras mästarbältet runt midjan. Efter nationalsånger och introduktion börjar matchen något avvaktande och man kan ana att Sofia som vanligtvis ångar på som tåget redan från startblocken, denna gång vill känna av motståndet mer. Thailändskan har fin stil och träffsäkra sparkar med stabil clinch som för en gångs skull ger Sofia en match i närkamperna. Mot slutet av första ronden ökar Olofsson tempot till det vi vanligen ser hos henne, och Padpho blir prickad av fina serier med hårda slag, vänstersparkar och knän. Ingen skada verkar skedd men första ronden tycks gå till Sverige. I andra ronden fortsätter Sofia med sitt höga tempo och lyckas pricka serie på serie som allt mer tar över matchbilden och levererar skada till den till synes överrumplade thailändskan. En bit in i andra ronden träffar Sofia med en lång serie och ett knä mot kroppen som sänker thailändskan till åttaräkning. Hon kommer upp men får inkassera mer av samma medicin innan rondklockan ljuder för paus. Innan den tredje ronden börjar meddelar den thailändska hörnan att de har fått nog och ej kommer ut för nästa rond. Sofia Olofsson övertygande vinnare och nybliven professionell världsmästarinna i -53,5 kg.

WMC European junior welterweight tournament final

Fully MT Rules 3 R X 3 min+1 EXR.

Hamza Bougamza Jose Cuervo
   Height  
  Weight  
  Stance  
  Age  
        Records        
Win Loss Draw KO’s   Win Loss Draw KO’s

Finalen om WMC’s europamästartitel i -63,5 kg stod mellan hemmasonen Hamza Bougamza som övertygat i semifinalen, och Spaniens Jose Cuervo som gått en jämn men stark match innan.

Första ronden börjar skapligt jämt där Hamzas räckvidd dock ger fördel. Spanjoren är tekniskt skicklig och hänger med, men i slutet på ronden sitter ett hårt knä från Hamza som resulterar i en åttaräkning. Rondvinst till Hamza. Rond två tycks bli en upprepning på den första men efter att ha blivit träffad av en lowkick mot sitt vänsterben går Cuervo ner, till synes skadad. Han signalerar mot sin hörna och pekar mot benet, och kort därefter bryts matchen. Domaren höjer Hamza Bougamzas hand och svenska thaiboxningslegendaren Krister Bergenhall äntrar ringen för att fästa europamästarbältet kring hans midja. En välförtjänt och nykorad svensk europamästare lämnar ringen med ett stort leende på läpparna.

WMC Super Heavyweight European title

Fully MT Rules 3 R X 3 min+1 EXR.

Simon Ogolla

Fabio Kwasi
   Height  
  Weight  
  Stance  
  Age  
        Records        
Win Loss Draw KO’s   Win Loss Draw KO’s

WMC’s europmästartitel i supertungvikt ska utnämnas och Simon Ogolla ställs mot Hollands Fabio Kwasi. Simon hade en till synes tyngre semifinal och frågan kvarstår om detta kan komma att påverka matchutgången. Rond ett börjar något avvaktande men med orädda och kraftfulla sparktekniker från Kwasi. Simon blir mer avvaktande än i sin föregående match och kommer inte igång med sin fina boxning, även om han är den drivande av de två och får loss en del knän från clinch. Rond två och tre följer i stort sett samma mönster, där Kwasi blir allt mer defensiv och förlitar sig på kontrande sparkar, ofta med ryggen mot ringrepen. Simon är den mer offensive och initiativtagande av de två, även om man kan ana frustration i hans gameplan som inte verkar fungera som han vill. Matchen går till domslut. Simon Ogollas hand höjs som vinnare i ett enhälligt domslut på poäng, vilket Kwasi överraskas av och visar sitt missnöje för på väg ut ur ringen. Simon säger sig i intervjun efter matchen vara missnöjd med insatsen, men tar trots allt hem segern och får titelbältet med sig runt midjan.

SUPER FIGHT  (154 lb / 69,9 Kg)

FULLY MT Rules. 3 R x 3 min+1 EXR. JUNIOR MIDDLEWEIGHT

Abdou Karim Chorr
Sweden
(Sweden Top Team)
abdou-karim-chorr-vs-sanny-dahlbeck-polaroid-frame Sanny Dahlbeck
Sweden
(Odenplan Fight Gym)
180 cm  Height 178 cm
70 kg Weight 70 kg
South paw Stance South paw
28 years Age 25 years
33 6 0 15 Records 38 13 0 23
Win Loss Draw KO’s   Win Loss Draw KO’s

Kvällens main event höjer spänningen i luften och såväl Sanny som Abdou verkar avslappnat laddade. När rond ett startar uppträder de bägge samlat och inkännande med sina tekniker, väl medvetna om sin motståndares kapacitet att avsluta matchen snabbt om det slarvas. Hårda tekniker byts och det verkar bli en jämn stilfull tillställning, möjligen med ett visst övertag till Chorr. I mitten på andra ronden smäller dock bomben när Chorr träffar Dahlbeck med en stenhård armbåge i clinchen. Sanny faller knockad till canvasen och domaren bryter matchen direkt. En överlycklig Chorr skriker ut sin glädje, hjälper sin motståndare upp som i sin tur höjer vinnarens hand till segergest och de bägge lämnar ringen i en uppvisning i föredömlig sportsmannaanda.  

 

FIGHTCARD IS SUBJECT TO CHANGE! OBS! Arrangören förbehåller sig rätten att byta ut deltagare vid behov.