Nora Cornolle vs. Isa Tidblad Keskikangas

Kvalmatch om WMC Europa titeln i lättvikt -61,2 / 135 lb

NORA CORNOLLE

”Jag har alltid drömt om att bli en elitidrottare . . . eller en konstnär. Nu när jag har tränat Thaiboxning i nästan 5 år, kan jag säga att jag är på väg att bli båda samtidigt.”Nora är en 27 årig fransk thaiboxare från Paris. Hon började sin kampsportskarriär med Kickboxning 2011.

Året efter flyttade hon till Bangkok för att arbeta på en berömd reklambyrå där hon var biträdande copywriter och biträdande konstdirektör.

Hon övergav då Kickboxningen och började träna Thaiboxning på National Stadium i Bangkok. Första matchen kom i form av en proffsmatch efter 6 månader. Det blev en KO vinst i andra ronden.

2013 flyttade Nora tillbaks till Paris och fortsatte träna Thaiboxning. Hon klättrade upp på rankingen och tog titlar som:

Nedan är hennes titlar:
2013 PRO-AM Franskt Kickboxningsmästare
2014 Combat league PRO-AM världsmästare i Italien
2017 Franskt Thaiboxningsmästare i A-klass
2017 Enfusion Reality turneringsmästare på Koh Samui

Nora har totalt hunnit med 26 matcher i Thaiboxning samt 3 i Kickboxning.
Hennes amatör record i Thaiboxning är: 15-2-0 och hennes professionella record är: 8-0-1.

Utöver kampsporten tog Nora examen med master i Branding och varumärkes strategier 2014 i CELSA – Paris Sorbonne. Hon arbetar idag som strategisk planerare på en kommunikationsbyrå.

Nora kommer, liksom Isa, att ställa upp i IFMA EM i Paris i oktober innan de möts i Partille.

Noras blogg: www.whointheworlddoyouthinkyouare.blogpost.com

Fighter Profile

ISA TIDBLAD KESKIKANGAS

Isa Tidblad Keskikangas är 25 år, född och uppvuxen på Södermalm i Stockholm tillsammans med sina föräldrar och tre äldre syskon. Som 17-åring började hon träna thaiboxning med den flerfaldiga världsmästarinnan Pernilla Johansson som tränare. Idag driver Isa och Pernilla tillsammans föreningen TiP Muay Thai/VBC och det uppmärksammade ungdomsprojektet Frysbox Fryshuset.

Isa började tävla i thaiboxning 2010 och fick sitt stora genombrott år 2014 när hon blev världsmästare efter att ha blivit uttagen i svenska landslaget via ett wild card. VM-guldet följdes sedan upp av ett EM-guld och ett NM-guld samma år. Hon blev tack vare sitt fantastiska år nominerad till Radiosportens Jerringpris på Idrottsgalan som första kampsportare genom tiderna.

Sedan dess har Isa vunnit ytterligare ett EM-guld, ett World cup silver och tre SM-guld som amatör.

Hösten 2016 tog Isa på riktigt steget ut i proffsvärlden med sin match på Rumble of the kings – the Awakening i Stockholm. Där besegrade hon den flerfaldiga svenska amatörvärldsmästarinnan i -57 kg Patricia Axling. Under 2017 har hon hittills hunnit med att vinna SM-guld, fightas om den professionella WMC världsmästarbältet i Libanon, en match som hon förlorade knappt på poäng samt representerat Sverige på World Games i Polen.

Tillsammans med sina coacher David Berndt och Cheewin Srisuk siktar Isa nu på att även göra sig ett namn inom proffsvärlden med det stora målet att ta hem WMC världsmästarbälte.

Isa har totalt gjort 44 matcher i thaiboxning (både som amatör och proffs). Hennes record är: 33-9-2.

Hennes titlar är främst:
2014 IFMA Världsmästare amatör i -75 kg (Malaysia)
2014 IFMA Europamästare amatör i -67 kg
2015 – 2017 3-faldig svensk mästare i Thaiboxning
2016 IFMA Europamästare amatör i -60 kg
2017 Vinnare av UN Women Trophy -60 kg

Fighter Profile